........ .........................
VEM ÄR ANDERS

Anders är född och uppväxt i Örebro. Hela tonårstiden ägnade han åt att träna och tävla i tennis och efter studenten från 3-årig ekonomisk på Risbergska i Örebro fick han stipendium i tennislaget på Jacksonville University i Florida, USA 1989. Där pluggade han och spelade tennis för skolan under ett års tid.

Anders började studera journalistik 1993 och frilansade på Nerikes Allehandas sportredaktion medan han jobbade som lärarvikarie på låg- och mellanstadiet. Efter en halvårsresa i Australien blev han senare redaktör för Nöjesguiden i Örebro. 1995 flyttade Anders till Stockholm där han frilansade för tidningar som Vecko Revyn, Chili, Kupé, CityNytt och studerade på journalistskolan Poppius.
I oktober 1995 skulle det startas en ny gaytidning i Sverige, den skulle heta QX, Anders blev erbjuden att göra omslagsintervjun med Jean-Pierre Barda till premiärnumret.Sedan dess har han skrivit i varje nummer. Anders blev fast anställd på QX Förlag i juli 1996 medan han var reporter på Tv-programmet Homogen på ZTV. Han har varit chefredaktör för QX sedan oktober 1999 och ansvarig för QX Gaygala de gånger Sissela Kyle varit konferencier.

Länk: Fakta om Anders

[det här är Anders]
[boken "Komma ut"]
[PRESS]
[KONTAKT]
KONTAKT: QX FÖRLAG TELEFON 08 - 720 30 01 - E-POST: anders@qx.se